Holdningsendring : Gi mer tid på visning!

Holdningsendring : Gi mer tid på visning!

Jeg synes man burde legge til rette for at boligkjøpere kan bruke mer tid på visning. Dagens meglere setter opp visninger på 1time (omtrent uten unntak), der man skal vurdere sitt livs største investering på denne tiden. Jeg tror visninger med lengre varighet vil gjøre at boligkjøpere ikke stresser, tar den tiden de ønsker og behøver, og ser seg nøye om på visning. Dette kan føre til at flere feil og mangler oppdages (bra for å unngå boligtvist), og at flere blir fornøyd - og vet hva de kjøper!

Points

En idè å få tid til å stille megler spørsmål vedr. objektet. Kanskje en privat visning i etterkant av den offisielle visningen om behovet er til stede?

Selv om en har god tid til å sette seg inn i prospektet og sjekke ut området på forhånd, så er det ofte at bildene av boligen virker misvisende. Rom ser større/finere ut enn det de egentlig er. Så er det en del detaljer en ikke får med seg før en faktisk ser boligen. Det er i grunn rart at folk flest bruker langt mindre tid på å sjekke ut sin største investering enn med en ny tv eller mobil....

Be om mer tid, får du ikke det, er det kanskje noe muffins og greit å holde seg unna.

Her ligger det meste av ansvaret på selger og kjøper. Man kan ikke foevente at megler har flere timer foe hver visning. Meglere burde dog være veldig fleksible og svare på sms/mail til alle døgnets timer.

Mange opplysninger eksempelvis om de nærmeste naboer, støy eller negative forandringer i området får man ikke belyst med få kort tid. Eier bør være med på visning, for mekler kan ikke svare på alt.

Absolutt. Ein skal kunne krevje å få studere bustaden nærare om ein vil det, men visninger treng ikkje vare lenger av den grunn som standard.

Min oppfatning er at man får utvidet tid dersom man spør om det når man er der og tiden er i ferd med å renne ut. Samtidig er megler ofte tilgjengelig for spørsmål både før og etter visning. Setter seg man godt inn i prospektet på forkant vet man også hva man ser etter. Det vil bli vanskelig å ansette gode profesjonelle meglere om de måtte jobbe enda mer kvelder og helger i tillegg til å gjøre en bra jobb med planlegging og tilrettelegging på dagtid.

En knapp time er kort tid. Man skal tross alt se over boligen og vurdere om dette er noe man kan tenke seg å legge inn bud på. Har man kun en time på seg så blir man tror jeg litt påvirket av at "bruden er pyntet" og ser seg blind på det. Visningstiden burde i hvert fall vært 2 timer.

Det er jo fullt mulig å be om privatvisning som noen andre her også nevner. Man står jo også fritt til å medbringe både takstmann og andre fagfolk på visning for å hjelpe til med vurderingen av et objekt.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information