Slå hardt ned på lokkepris

Slå hardt ned på lokkepris

Selvom det er ulovlig brukes lokkepris i mange tilfeller på markedet fortsatt. For å få flest mulig på visning setter meglere prisantydning lavere enn sin objektive vrudering av hva boligens faktiske verdi er. Dette er uryddig, forvirrende og villedende strategi meglere bruker for å kunne skryte på seg salg som gikk "langt" over prisantydning. For forbrukeren mener jeg dette er svært negativt for burde slåes hardt ned på. Selvom det kan være vanskelig å avdekke.

Points

Useriøst og uetisk? Ja. Vanskelig å avdekke? Ja.

Det er sjelden, at boligen stiger mye eksempelvis 500. 000 kroner i pris med en alt for lav prisantydning. Det er farlig for selger å gamble på denne måte, fordi man antyder, at boligen ikke er mer verd. Hvorfor skulle man da betale mer?

Det burde bli ulovlig å avslå bud på prisantydning eller høyere. Hvis selger var tvunget til å selge til oppgitt pris ville man unngått lokkeprising.

Lov pålagte regler og retningslinjer er ikke veien å gå. Bedre informasjon og mer kommunikasjon før, i og etter salget er derimot noe annet.

Enig i at "lokkepris" ikke burde være tillatt. Har selv opplevd å legge inn bud på en bolig, og selger ville ikke godta budet på prisantydning. Synes at runid har et veldig godt forslag om at selger skal være forpliktet til å selge til prisantydning.

Åpenbare lokkepriser bør gi konsekvenser for meglere. Kanskje de burde få en prikkbelastning, og blir det for mange prikker så bør konsekvensen bli at de mister retten til å opptre som megler i en periode.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information