Takstmann på visning

Takstmann på visning

Jeg synes det burde vert en mulighet som selger for å avtale at takstmann kunne være tilstede på visning. Jeg vil tro dette hadde vert en stor trygghet for både kjøper og selger. spesielt for eventuelle kjøpere som kan få forklart av takstmann hva han har lagt til grunn i diverse vurderinger av boligen.

Points

Det hadde vært fint, ikke minst for å vite hva man skal prioritere å fikse på i første omgang

Ja, det kan være en god idé, men bare hvis samme takstmann kan stilles til ansvar - økonomisk - hvis noe som er sagt/skrevet ikke stemmer.

Jeg er helt enig!!

Synes ikke noe om dette forslaget. Han vil kunne dekke bare noen få av interessentene. Mye bedre med en solid tilstandsrapport.

Med en grundig taksrapport er ikke dette nødvendig.

Jeg tror det vil være mye mer kostnadseffektivt om man legger til noen utfyllende setninger på takstrapporten, heller enn at man betaler takstmann tusenvis for å møte opp på visninger ( gjerne flere)

Det er en god idé, men jeg tror den vil være vanskelig å gjennomføre. Jeg har ringt takstmannen for å få klarhet i hva ting han har skrevet innebærer, og det er nok mer gjennomførbart å få takstmannen i tale på telefon enn at han skal delta på visninger for alle boliger han takserer.

Det blir jo en dyr affære å selge bolig om en skal betale en takstmann til å være der hver gang om markedet er dårlig, som det har vært i Stavanger i en periode nå. Jeg vil heller lese en grundig takstrapport før jeg kommer på visning. Av det en skulle lure på, så kan det meste googles på......

Nei. Flere som skal mene noe på en visning gir bare økt forvirring til forbrukeren. Økte krav til dokumentasjon og etterfølger tror jeg ville utbedret mye mer.

Det er en god ide. En trygghet for begge parter.

Tror det vil bli for kostbart. Støtter forslagene om større krav til rapporten enn at man må betale for at takstmann skal måtte møte på visningene.

En veldig god ide. Mange ganger har ikke megler oversikt i det hele tatt. En takstmann vil kunne svare på mye mer enn det megleren klarer.

Da kan man stille eventuelle spørsmål der og da til takstmannen. Noe er det uansett i takstrapporten vil jeg tro, det er tross alt en brukt bolig. Har erfaring med besiktigelse av helt nye leiligheter som familiemedlemmer har kjøpt og alt er heller ikke der 100 prosent. Noe er det alltid å sette fingeren på.

Og hvem vll betale for den kostnaden. Vis du er så uheldig å ha flere visninger. Hvem tar kostnadene ved å takstmann med vær gang. Tar vel for 2000-3000 for timen han ?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information