Tilstandsrapport

Tilstandsrapport

Bolig er vår viktigste investering. Ved mine kjøp av bolig har det kun vært en generell beskrivelse av boligen fra takstmannen. Den sier svært lite om den egentlige tilstanden til boligen og det tas en rekke forbehold om at takstmannen ikke er ekspert på ditt og datt. Selv om en reell tilstandsrapport vil føre til økte kostnader for selger (og kjøper) mener jeg dette er nødvendig for å avklare nødvendige investeringsbehov i din nye bolig.

Points

Ja, takst bør utvides obligatorisk til å omfatte en tilstandsrapport også - hvis den som har utarbeidet den i ettertid kan stilles til ansvar for feil som blir gjort

Jeg er helt enig med Pedersen og Nyborg.

Dette hørest ut som en utvidet kostnad. Syns det er dyrt nok å kjøpe bolig som det er. Ting som selger burde ha opplyst om er jo allerede dekket av andre regler rundt boligsalget.

Jeg er helt enig med deg her, hvis rapportene viser reelle tilstander så føler man seg ikke lurt i ettertid. Det er viktig å vite hva man kjøper, men man skal ikke lures av selger til å kjøpe katta i sekken når de har pusset og polert på utsiden men innsiden av huset er pill råttent. Takstmann som er så dyrt i utgangspunktet burde gjøre mer enn kun de visuelle inspesjonene og hvis de ikke har fagkompetanse på noe de er i tvil om så burde de få inn det.

Helt enig med deg. Vi kjøpte et ganske nytt hus der tilstandsrapporten viste at takstmannen hadde gitt TG1 på alt, men etter ganske kort tid viste det seg at det var så mye galt med huset at hele andre etasje måtte rives ned til stenderne. Påfølgende takstmenn fra forsikringsselskapene sa at det var utenkelig at den første takstmannen ikke skulle ha sett så omfattende skader. Likevel får det ingen konsekvenser for ham å gå god for huset, fordi han hadde påpekt at han ikke var ekspert.

Dette høres dyrt ut. Blir vel som det er i dag tror jeg. Selger er jo ikke interessert til å betale mer en må for en takst rapport.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information