Standard takst rapport

Standard takst rapport

I dag kan en velge mellom to typer takst rapport når en selger. Den ene er grundigere enn den andre. En kan også velge om takstmann skal sette pris på boligen eller megler. Det burde vært en grundig takstrapport, og pris satt av takstmann.

Points

Det blir da lettere å sammenligne boliger, og alle boliger er grundig vurdert at takstmann.

Det er nødvendig at kjøper har et best mulig grunnlag for å vurdere kjøpet. Viktig for å avdekke nødvendige investeringsbehov og om prisen på boligen er akseptabel.

På den annen side er det jo enkelte boliger der selger har en annen oppfatning av verdi enn hva en takstmann har ( rent teknisk ) - dette blir en utfordring om takstmenn skal sette pris som selger ikke er villig til å selge for.

F.eks forholdsvis nye leiligheter burde ikke kreves en grundig takst rapport. Når det selges en leilighet i samme blokka hver måned, og alle har så og si samme takst, og man vet generell tilstand, blir det litt voldsomt å kreve grundig takst av alle. På den andre siden burde det være mulig å bestille utvidet takst for de som ønsker dette.

Selvsagt burde det kun være 1 mulig takstrapport; den grundigste (hvertfall på eneboliger)

Mener en grundig takstrapport og pris satt av takstmann er en trygghetsgaranti. Tross alt snakker vi om en bolig som er den største økonomiske investeringen i livet.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information