Ansvarligjøing av takstmann

Ansvarligjøing av takstmann

Det burde være større økonomisk ansvarlighet fra takstmann. Det er altfor vanskelig å gjøre takstmann økonomisk ansvarlig når det være iser seg att det ikke er gjort god jobb. Tilstandsrapporten burde være juridisk bindene, det er altfor enkelt for takstmann å komme seg unna med å formulere seg uttydelig.

Points

Til en rimelig grad, ja. Det er kjøper som blir sittende med svarteper for et boligkjøp med overraskelser.

helt enig!Takstmenn tar seg godt betalt, så det skulle egentlig bare mangle om ikke det er juridisk bindende.

Tror ikke noen ville hatt jobben som takstmann om en ble ansvarlig gjort.

Blir nok vanskelig å få slike bindende rapporter. Men tanken er god

Takstmenn bør ansvarliggjøres gjennom et krav om utarbeidelse av en tilstandsrapport, men å gjøre dem økonomisk ansvarlig er å gå for langt. Kvaliteten på rapporten er det vesentlige og her kan man jo innføre visse sanksjoner for dårlig utført arbeid.

Jeg er helt enig i at takstmannen må ansvarliggjøres. Og det er fullt mulig for han å forsikre seg mot høye erstatningskrav.

Helt enig. Da vi skulle selge et hus i England viste det seg at de hadde et slikt system der, og det fungerte bra. Takstmannen sa at han simpelthen måtte gjøre en omfattende og god jobb, ellers kunne han bli holdt økonomisk ansvarlig. Veldig bra for både kjøper og selger, synes jeg. Som selger slipper man å bekymre seg om at det skal være skjulte mangler som blir oppdaget lenge etter salget.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information