Bygningskyndig person på vising

Bygningskyndig person på vising

Er du seriøst interessert i å kjøpe hus eller leilighet, husk og bring med deg en bygningskyndig person på visning.

Points

Dette må være opp til hver enkelt. En tilstandsrapport vil ivareta behovet et stykke på vei.

Lurt. Det er lett å "bli revet med" av boligens fortreffelighet, og en som kan bygg, kan få deg ned på jorda igjen der det trengs

Dette burde man faktisk ikke trenge. Det er heller ikke alle som har mulighet til å ta med seg noen.

Burde være en del av takstraporten

Det gir en ekstra trygghet at en som har mye mer kunnskap om hva man bør se etter er med på visning.

Bør absolutt gjøres! Lett å ikke tenke over det.

Jeg fikk anbefalt å ikke ta med dette siden man da vistnok mister en del av klagerettighetene hvis noe oppstår siden det "burde blitt oppdaget av fagkyndig", men blir jo da en balanse mellom hvor nøye man har mulighet til å sjekke på visning etc.

Det er lurt og står også anbefalt i takst. Kan være en del ting en bygningskyndig ser som ikke en vanlig kjøper ser.

Helt enig, en fagkyndig som ikke selv er interesserte boligen ser andre ting enn kjøper

Denne jobben burde allerede ha vært gjort i tilstandsrapporten av taktmann. Burde være unødvendig å dobbeltsjekke dette med enda en fagmann.

Det er en god ide for de som ikke har så god peiling selv. Det er mye som er lett å unngå dersom en ikke helt vet hva en ser etter

Bra forslag, men syns det ikke kan være krav. Det er opptil hver enkelt person.

Helt enig. Et familiemedlem som kjøpte ny leilighet fikk en takstmann med seg i forbindelse med overtagelsen. Resultatet ble at utbygger måtte skifte en ny dør innvendig, male om en vegg samt utbedring av feil på fallet mot sluk på badet. Skulle vært helt nødvendig men hvilken garanti har man for at leiligheten er 100 prosent selv om det er helt ny?

På den annen side så stiller du vesentlig dårligere i en eierskifteforsikringssak dersom du har hatt med deg en bygningskyndig på visning. Da burde du nemlig sett skader som vanlige folk ikke ser. Så gå på visning alene, men for all del - send en bygningskyndig person ut for å se på egenhånd og så rapportere til deg etterpå. Bare pass på å holde tett om dette dersom det blir noen tvist.

Tilstandsrapporten er for den slags. Men greit å ha en kjent fagperson eller to som kan komme med ideer om hvor dyrt enklelte prosjekter vil bli.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information