Eget selskap for hvert utbyggingsfelt

Eget selskap for hvert utbyggingsfelt

Ofte oppretter utbygger eget datterselskap for hvert enkelt utbyggingsfelt. Når utbyggingen er ferdig og boenhetene solgt, avvikles selskapet - og det blir vanskeligere med tanke på garantier og reklamasjon. Ofte er selskapsstrukturen uoversiktlig dersom man skal klage på noe. Det burde vært heftet en bankgaranti på selskapet på en måte slik at det ikke kan avvikles uten videre før reklamasjonstiden har gått ut.

Points

Helt enig!

Dette viste jeg ikke om, det er jo rett og slett helt fryktelig utspekulert. En strålende ide med trådstarters innspill!

Helt enig! God idè! Bør ikke være så enkelt for utbyggere at bare ved å slå seg konkurs er ansvaret for "feil og mangler" opphørt!

Aldri vært borti problemstillingen. Men høres ut som et veldig bra forslag.

Blir vanskelig om en ønsker å sjekke referanser og økonomien til et selskap om det blir opprettet nytt for hver utbygging. Burde ikke være lov å opprette datterselskap.

Har ikke hørt om dette problemet før. Høres ut som useriøse bedrifter har funnet et smutthull som det er viktig å arbeide aktivt for å lukke.

Dette finnes jo allerede! Utbygger må sette av garanti i banken på 5% av kjøpesum. Denne summen er låst frem til reklamasjonstiden på 5 år et utgått. Denne regelen er gjort for å hindre akkurat det du beskriver med avvikling av selskap, konkurser osv...

Denne problemstillingen kjenner jeg til. Entreprenøren gikk konkurs, og boligkjøpere måtte ut med store beløp for å få ferdigstilt boligen.

Dette er strategien til mange selskap i dag. Byråkratisere seg vekk frå ansvar. La være å kjøpe frå desse selskapa.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information