Målbare plantegninger for nybygg

Målbare plantegninger for nybygg

Det skjer ofte at prospekter for nybygg inneholder plantegninger i ukurant målestokk. Selv om det kan tas forbehold, bør plantegningene være slik at man kan bruke et centimetermål og få en brukbar idé om rommenes størrelse. Bruk f. eks. standarder som 1:50, 1:100, 1:200

Points

Helt enig! Steike så tullete at man ikke får korrekt målestokk. Jeg mener byggmesteren får det, så hvorfor kan ikke eieren eller ny eier få det? Her føler jeg det henger igjen gamle dårlige vaner fra arkitektene.

Det er viktig å få danne seg et bilde av størrelser og mulige planendring. Jo mer presist, jo bedre. Jeg kunne tenke meg en anvisning i tegningene om hvor vannuttak, rør, elektrisk opplegg og ventilasjon går også.

Vi kjøpte ny bygg, og da fikk vi velge hvor toalett, vasker skulle stå og hvor div elektriske punkter skulle kobles. Dette er et stort stykke arbeid. Sette opp lampe punkter, spotter og stikk kontakter.

Vi fikk akkurat det du ber om når vi kjøpte nybygg, dette bør alle få.

Her må kjøper krevde dette. Vi er midt i en prosess nå og vi krevde bygge tegninger og det skulle vi få så fort de var klar. Vi må alle huske på at vi er kundene og legger x millioner for å kjøpe oss en bolig og da må vi også kunne stille krav.

God idè og få målbare tegninger på nye prosjekt/ nybygg. Burde også fått bedre info ifht hvor elektriske ledninger/ vannrør er i veggene, hvor tykke veggene er,hvor reisverket/ stenderne er for oppheng av hyller,skap mm.

Enig. Sliter litt med det samme selv om dagen, da det sitter langt inne å få tegninger som gjør det mulig å "møblere" på en fornuftig måte i forkant.

Trodde alle hus-leverandører leverte det. Da vi bygget hus fikk vi nøyaktige plantegninger, en oversikt over alle materialer som ble brukt på huset, inkl. størrelse. Vi fikk oversikt over alle elektriske pkt. Vi sjekket huset hver dag, og ga tilbakemelding til utbygger om vi var fornøyd med plassering av de ulike ting. I dag har vi et hus vi er utrolig fornøyd med, for alt ble slik vi tenkte på forhånd.Er ikke alle utbyggere slik, eller var vi bare utrolig heldig med vår?

Dette burde være foholdsvis enkel med all dagens teknologi og kreve for alle boliger! Da kunne det samtidig bli innrapportert riktig størrelse til staten. Boligen jeg kjøpte sist er det ingen slike tegninger på, og vi måtte bare gjette sånn ca når kvadratmeterene på husene skulle skrives ned.

Trodde det var en selvfølge at nybygg inneholdt kurant målestokk. Vi fikk i hvertfall det før bygget er påbegynt.

Trodde det var en selvfølge at nybygg inneholdt kurant målestokk. Vi fikk i hvertfall det før bygget er påbegynt.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information