Grense på bud pris

Grense på bud pris

Eg meine at det må ha grense på bud pris basert på hustilstand. Det er mange som kjøpe bolig alt for dyrt. Når det er noko uforventet som dykke opp er de mange som sliter å fikse p.g.a. at det her allereie brukt opp kapital. Her kan blir ein smell.

Points

Det vil alltid være noen som er villige til å betale mer enn "fornuften" tilsier på objekter.

Nei, ingen god idé. Alt fra beliggenhet til med ulne årsaker - som affeksjonsverdi kan være "gode grunner" for kjøper til å bla opp ekstra.

prisen på boligen er jo til enhver tid det noen vil betale for den. så jeg kan ikke helt se hvordan man skal sette en maks pris, og i tilfelle hvem som skulle komme å gjøre det.

Hvordan skulle det avgjøres hvis 2 stykker er villig til å betale pristaket? Loddtrekning?

Det må være opp til hver enkelt hva de ønsker å betale for en bolig.

Ingen god idè. Kjøper er selv ansvarlig for egen økonomi. Bør sette "tæring etter næring". Ingen andre er ansvarlig for ens avgjørelse ifht kjøp av bolig,bil,mm. enn en selv! Pris på bolig/ eiendommer fastsettes bl.a. på grunnlag av beliggenhet, husets standard,.....

Det kan være mange grunner til at kjøper synes boligen er verdt mer enn takst, dette bør være opp til den enkelte og bestemme. Også, hvis det var ett pristak vil det være enkelt å vinne budrunde ved å by taket.

Nei, ingen god idé. Alt fra beliggenhet til med ulne årsaker - som affeksjonsverdi kan være "gode grunner" for kjøper til å bla opp ekstra.

Elgen: Hadde du ville syntes det var greit at du ikke fikk 500000,- ekstra på ditt neste bolig salg fordi noen hadde innført pristak? - Her er kjøper helt og holdent ansvarlig for å ikke gi høyere bud enn det boligen er verdt. God research og mange samtaler med megler er veien å gå...

Voksne mennesker må klare å sette seg inn i sin egen økonomi før budrunden. Samfunnet kan ikke ta ansvar for at vi ikke gjør noen økonomiske feil. Banken derimot bør absolutt ha et tak på hva de kan låne ut slik at man ikke må spise knekkebrød i 20 år. Ikke bare maxlån.

Nei.

Hvem skal avgjøre pristaket ? Megler ? Takstmann? Det som for en kjøper kan være et "høl" av en plass, kan for en annen være "verdens beste plass" for en annen.

Prisregulering på enkelte type boliger burde vært tilgjengelig da prisene skyter i været. Og da må det legges til rette for ev. loddtrekning eller andre måter å avgjøre det på.

Folk skal da ha vett nok til å trekke seg om det blir dyrere enn fornuftig.

Eg saknar eit meir regulert bustadsmarknad for å hindre bustadbobler o.l. Likevel er det viktig kjøpar gjer meir undersøkingar, og ikkje let seg påverke av prosessen som bodrunder for å risikere å kjøpe katten i sekken.

Skjønner argumentet, er dog usikker hvordan dette skulle ha fungert i praksis. Man har flere eksempler på "bobler", og det er ingen (foruten om selger såklart) tjent med.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information