Tilstandrapport

Tilstandrapport

Selgeren må ha ein tilstandsrapport av huset. Det er mange gammal hus i dag som blir pusse opp før salg. Og de er mange som gjær dette på fritida som ikkje har riktig kunnskaper om regelverk og krav til korleis de skal utførast. Som kan gi problemer på sikt for dei som kjøper slike hus.

Points

Der er moglegheiter for dette i dag. Dessverre berre lite brukt. Alt som kostar ekstra blir oversett av seljar, utansett kor viktig det er for kjøpar.

Tilstandsrapport er en absolutt nødvendighet ved kjøp/ salg av bolig. Skikkelig og nøye utført rapport av flink takstmann. Takstrapporter er kostbare, kunne med fordel vært veiledende priset basert på kvm.pris av boligen.

Viktig!

Denne tilstandsrapporten var en del av boligannonsen. Det var oppført hvem som hadde gjort hvilke endringer. Da var det lett å vurdere de endringene med en fagperson der jeg følte det nødvendig, eller bare å sette av nok penger til å gjøre utbedringen selv. I annonsen oppfordret selger til selvstendig vurdering av dreneringsarbeid for eksempel. Det var godt utført og trygt å vite. Det sto også at det ene badet var utført av eier selv. Det viste seg å være mangelfult, men da tok jeg høyde for det

Jeg hadde aldri kjøpt uten takstrapport. Med gamle hus så vil jeg vite hvor mye som er galt og finne ut noelunde hva det koster før jeg i det hele tatt går på visning.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information