Pant

Pant

Det burde vært pant på mere. Plastkanner for spyleveske, olje, whitesprit etc Det burde også være en returordning med pant på flasker og bokser kjøpt på polet. Plast-og glassflasker som inneholder diverse matoljer. Sånne bøtter med syltetøy og sursild, og isbokser, pepperkakedeig-bokser kunne det også vært pant på. Kanskje kunne dette være med på å skape noen arbeidsplasser også?

Points

God ide, så om du ikke selv vil returnere så er det andre personer eller organisasjoner som ser penger i dette. Øl og saft etc må ikke få produseres i emballasje som ikke har retur, og retur bør økes for flasker, bokser, glass etc.

Enig i at det burde være returordninger/ pant på emballasje, flasker,bokser kjøpt på vinmonopolet. I teillegg bør det kunne la seg gjøre å få til en returordning/ pantesystem for flasker og bokser kjøpt i våre naboland.

Her hvor vi bor har vi molokker, og restavfalls-molokken er de som fylles fort. Har åpnet en del poser som folk har satt utenfor molokken; avfall ikke sortert,og bokser/ flasker for flere kroner kastes isteden for at de blir pantet. Gremmes!

Veldig enig med deg her. Jeg tror dette hadde motivert flere til å pante/gjenvinne. Jeg merker bare selv hvor lite miljøbevisst jeg er på plastembalasjen om returdunken her jeg bor er full: da havner plasten i vanlig restavfall. Hadde det vært litt penger å hente på å gjenvinne det hadde mer plast kommet til gjenvinning og mindre i restavfallet.

Penger burde ikke være insentiv for å kaste søppel i riktig dunk.

Takk for interessant innspill.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information