Tid mellom visning og budrunde

Tid mellom visning og budrunde

Det burde vært lengre tid fra siste visning til budrunde. Dette fordi det idag er alt for kort tid til å bestemme seg for om man ønsker å kjøpe boligen eller ikke. Slik det er idag har man vanligivs mindre enn 24 timer å bestemme seg på og dette føles veldig utrygt

Points

Her må boligkjøper forberede seg gjennom avklart finansiering, studere prospekt og gå på begge visningene. Husk at mange går på mange visninger og det er viktig med rask avklaring før man legger inn bud på neste objekt.

Det kan absolutt bli litt voldsomt i kampens hete, det er muligderfor folk låner til over pipa også. De blir for ivrige rett og slett. Kunne godt ha vært 24 timer etter første første bud.

De fleste har ordnet med finansiering før de går lån før de går på visning, og har derfor et fast max pris for hva de kan by. En kan laste ned prospektet og lese nøye igjennom det før visning. På visning har en mulighet til å gå nøye igjennom huset og avdekke evt. mangler. En kan også ta med seg fagfolk på visning. Folk har dermed god tid til å sette seg inn i boligen og ta en avgjørelse på om en ønsker å kjøpe eller ikke.

Som selger ønsker man ofte en hurtig avgjørelse og det er fint at det kommer inn bud fort.

Kjøperen føler pres. Vi trenger litt tid å tenke på. Det er mange som kjøpe bolig på impulse på grunn av tid pres. Det er viktig at ny bolig kjøperen kan ha tid å vurderer deres behov.

Noen bestemmer seg raskere enn andre. Noen forbereder seg bedre enn andre. Kjøper må selv gjøre seg opp en mening på forhånd, både om de ønsker å by på boligen og hvor mye de er villige til å betale. Det hjelper ikke å tvinge alle til å vente til alle andre på en visning har vinglet og sumlet seg ferdig.

Det er vel ikke lovpålagt at man kun har 24 timer, men selger ønsker å komme seg videre og megleren ønsker provisjon. Grunnen til at man har "dårlig" tid er for lite research eller altfor mange interesserte.

De som har vært på visning og lest prospektet for objektet har nok gjort seg opp sin mening,og vet hva de byr på. Er ikke så sikker på om utvidet tid for budrunder vil gjøre noe ifht flere og bedre bud/interessenter.

Jeg tenker heller at det er satt av absurd kort tid til å se huset skikkelig på visning. Det er tross alt den største økonomiske avgjørelsen en gjør. Ser ikke problem med kort budtid.

Jeg er ikke enig med deg i dette, hvis man stiller forberedt, har sjekket markedet grundig og vært i kontakt med banken før visning for å fikse finansieringsbevis så er ikke dette nødvendig.

Nokre runder er på 15 minutter. Dette er ein vits for milioninvesteringar.

Les prospektet og se på bilder nøye før visning, det skal ikke 24 timer til før bud. Man skjønner om dette er huset en vil ha når en ser det og bruker visningstiden godt.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information