Overtagelsesprotokoll

Overtagelsesprotokoll

Jeg tror det kunne vært nyttig at det var obligatorisk for megler å vær tilstede under overtagelse.

Points

Helt enig!

Enig at megler burde være der, er mye som skal ordnes og vanskelig å holde styr på alt. det er også ofte spørsmål som dukker opp, som megler kunne svart på

Jeg vet ikke om megler trenger å være der ved overtagelsen men det burde absolutt ha vært en bedre utarbeidet liste som kunne blitt brukt ved overtagelse. Ikke bare lese av strømmen og at nøkler er gitt. F.eks. at selger skriver ned alt av info istedenfor muntlig. Stoppekran, stømmåler, om det hører brannslukkningsutstyr til boligen og hvor det er i huset. Hvordan bruke utstyret som hører med i huset. Osv osv.

Megler tar seg uforholdsmessig godt betalt med hele prosessen, og man burde i det minste forvente at de setter av en liten time til overtakelse!

I etterkant av kjøp og salg i fjor, ser jeg nytten av en mer detaljstyrt og dokumentert prosess ved overtagelse. Mye muntlig informasjon om hus og diverse småting som burde vært notert ned. Ikke bare at strømmen er lest av og nøkler mottatt... Hvis megler er med blir denne handlingen kanskje mer effektiv og "korrekt"

Megler kunne godt vært der for å imøtekomme kjøpers elleville krav om at en 20år gammel bolig skal skinne som den var ny, og så klage på flyttevask

Da skal vel megleren ha mer $$$

Megler var med på overtagelse da vi kjøpte vårt første hus, og det var en god erfaring. Det var fjernet ting fra boligen som skulle være der, og som vi fikk tilbake pga. megler var tilstede.

Når alle formaliteter er iorden har megler gjort sin jobb. Overtakelsen av nøkler og info til kjøper vedr. småting ifht eiendommen er det best at forhv. eier tar seg av.

Det er nok ikke alltid slik at det passer for kjøper i vanlig arbeidstid. Som regel hvis megler skal være, så må det skje før kl 16. Det har ikke alle mulighet til. Da må megler kunne jobbe overtid.

Vi opplevde at å oppsummere overtagelsen per epost med megler var nyttig.

Her er det tydeligvis forskjellig praksis i det langstrakte land. Megler har insistert på å overvære alle mine kjøp/salg. Og da med forskjellige meglere i forskjellige byer. For min del har dette vært helt unødvendig, men det har ikke kostet noe ekstra - så hvorfor ikke.

Ja, det er nyttig, men har heller aldri vært utsatt for noe annet enn at megler har vært med(?)

Megler burde absolutt være tilstede under overtakelse. Det kan være vanskelig å si i fra om feil og mangler direkte til selger, når man står der og egentlig bare vil ha nøklene til sitt nye hjem. Dersom en tredjepart, som skal ville både kjøpers og selgers beste, er tilstede vil det muligens bli lettere.

Ja, meklar bør vere tilstades ved overtakinga, men det er da mulig i dag. Ser ingen grunn til at forbrukarrådet treng å jobbe med dette.

det er jeg veldig enig i. di to gangene jeg har overtatt samt da jeg solgte var det alltid lit usikkerheter, både fra meg og kjøper/selger.

Jeg kjøpte ganske langt unna der jeg bodde. Megler hadde også en god avstand. Det å finne tid hvor alle kunne møtes viste seg å være vanskelig, og vi gjorde dette uten megler til stede. Overdragelsen gikk utmerket.

Jeg hadde ikke megler til stede når jeg solgte og kjøper sa også at det ikke var viktig for henne. Synes det gikk helt fint! På kontraktsmøtet fortalte megler kort hva vi burde gå igjennom sammen ved overtagelsen, så da klarte vi dette fint på egenhånd. Var jo bare opp til oss å faktisk notere ned det hun sa og for kjøper å notere ned det jeg sa. Og det var én mindre tidspunktet for overtagelsen måtte passe for også, siden vi ville ha det en helgedag

Megler var til stede ved vårt boligkjøp. Synes det er veldig greit å ha en nøytral part i tilfelle, som tidligere nevnt, dårlig utvask. Hos oss hadde selger fjernet gardinstenger av alle ting, og dette var jo selvfølgelig ikke greit....

Ikke alle mennesker er like kule. Skulle gjerne hatt en nøytral part tilstede da mann på 50år var sint fordi jeg ikke hadde vasket bla doet godt nok (da jeg hadde latt sønnen som skulle overta bo i leiligheta 5 dager før overtagelse, og gjett hvem som IKKE er så renslig av seg). Opplevde også at voksen mann prøvde å overkjøre meg til å akseptere dårlig vask og fiksing når jeg selv var kjøper (jeg var da 19år). Mye hersketeknikk og dårlig stemning som gjør opplevelsen ubehagelig.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information