Uavhengig kontroll av takst

Uavhengig kontroll av takst

Bør innføres uavhengig kontroll av takstrapport.

Points

Takstmannen er allerede autorisert.

takstmenn er allerede uavhengig av selger/megler

Dersom man har gode argumenter for at taksten er for høy, har man muligheten til å argumentere for det i budrunden. Til syvende og sist handler det om hva man er villig til å ta på seg av risiko og hvor mye man vil betale for huset. Hvor mange flere verdivurdere skal ha lønn i forbindelse med kjøp og salg av bolig?

I hvert fall stikkprøver kunne kanskje vært noe

Man kan få ekstra kontroll på at taksten er riktig. Dette mener jeg er positivt for både kjøper og selger. Kan av og til få en følelse av at taksten er vilkårlig og basert på en subjektiv vurdering som nødvendigvis ikke trenger å være riktig.

Det er store forskjeller på takstmenn. Noen er veldig strenge og gir kanskje en ærligere og lavere takst, men så har du også de som setter en alt for høy takst. Ville selv gått for det første alternative hvis jeg skulle selge. Man har en plikt som selger om at boligen er i slik stand som takst tilsier.

God idé, men isåfall må det også få konsekvenser for takstmannen dersom han gjør feil/ikke avdekker mangler ved boligen. Kanskje kunne han fått bot eller fått inndratt et løyve eller noen liknende i en viss tid?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information