Takst

Takst

Så vidt jeg har forstått er det ikke lenger nødvendig med en takstmann med teknisk kompetanse ved salg av bolig, men kun en verdivurdering fra megler. Dette bør gjeninnføres.

Points

Hvis jeg skal kjøpe ville jeg sette pris på om en takstmann ikke nødvendigvis blandet seg bort i prisen, men heller ga en god beskrivelse av husets tekniske tilstand. Ville føles tryggere det.

Det ville være en trygghet for kjøper, selger og megler at begge parter er tryggest mulig på hvilket objekt som selges /kjøpes. På den måten vil man unngå uenigheter, tvistesaker, forsikringssaker og rettssak. Takstmann bør absolutt ha teknisk og byggfaglig kompetanse.

Uten tvil. Uten faglig kompetanse vil det føles utrygt for både kjøper og selger. Feil og problemer vil oftere bli funnet før salget tar sted og derfor sikre at det ikke blir så mye klager og saker.

Dersom man velger å kjøpe eller selge bolig uten takstmann, handler det vel i stor grad om at man har tillit til hverandre i utgangspunktet? Igjen er jeg for valgfrihet. Jeg synes det er klokt med en takstmann, kanskje særlig mellom folk med tillitsrelasjoner, men dersom man ønsker å gjøre et boligsalg enkelt, ser jeg ingen grunn til å kreve det.

det bør være noen med kompetanse som gjør taksten.

Dette synes jeg er noe av det viktigste! En verdivurdering er ok det men det trygger ikke meg som kjøper overhodet! Burde nesten vært bakt inn i prisen man får av megler for salg av huset

Svært viktig at dette blir gjeninnført!

Helt enig, ville aldri ha kjøpt en bolig uten takst, selv om takstene ofte er dårlige. Hvis boligen selges uten takst, vil interessenter omtrent tvinges til å prøve å framskaffe sin egen takst, og det blir for det første dyrt og for det andre er det ikke sikkert at selger vil gi tilgang til boligen for en slik grundig vurdering.

Jeg mener at en skikkelig godt utført takst er en stor fordel. Jeg ville ikke ha kjøpt et hus uten dette. Taktsmannen bør ha sjekket blant annet fukt i veggene bl.a på badet. Tatt en vurdering av elektrisk anlegg m.m

For nybygg kan det virke litt unødvendig med takstmann om boligen blir videresolgt når den kun er et par-tre år gammel. Kanskje innføre krav om takstmann der boligen er av en viss alder?

trygghet for alle parter!

Trygt for alle parter som er involvert.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information