Hjelpepakke uten megler

Hjelpepakke uten megler

Det skulle vært en "Mini-pakke" hos meglere, som gjør at man får det man trenger til å selge på egenhånd for en liten sum. Jeg solgte uten megler, og måtte bruke veldig mye tid online for å finne ut av alle kriker og kroker innenfor tema. Med en "hjelpepakke" fra et meglerfirma, eller via noe statlige sider kunne denne prosessen blitt gjort litt enklere.

Points

Da vil jo ikke meglerne eller firmaet tjene noe på det. Det er jo tross alt yrket deres.

Propr gir ganske mange gode råd. Om det betaler seg, er et annet spørsmål

Så lenge hjelpepakken er god nok slik at ikke selger får klager på seg i etterkant. Jeg vil gjerne ha visning selv når jeg skal selge. Jeg kjenner boligen best.

Dette ville bidratt til lavere kosnader i forbindelse med bolig salg som er noe som ville gagnet folk i overgang til ny bolig betraktelig.

Jeg har vært borti at meglere tar seg av papirarbeidet for en liten sum. Men helt klart burde det vært ulike priser ettersom hva man ønsket å bruke megler til.

Hva med å bare bruke en god advokat som tar seg av alt det juridiske og sørger for at overtakelsen foregår ordentlig?

Jeg som kjøper ville følt meg utrygg hvis selger solgte selv.

Enig!Vil man gjøre endel jobb selv, så må jo det være helt topp!

Tror at det kan føre til flere klager på boligkjøp

Dette er ikke en oppgave for megler.

Synes ikke at dette burde pålegges meglere. Dette burde vært å finne på statlige sider o.l.

Helt enig. Man kan fint ta visninger, kontraktsmøte og kontakt selv, men det fortsetter at man har kontroll på alt av dokumenter og det juridiske.

jeg er bare redd for at man går i en felle, om noe skulle dukke opp, og man ikke har alt på det tørre via en profesjonell.

Ja, så alt av dokumenter og juridiske krav blir tatt hånd om av fagpersonell.

Absolutt et godt forslag, for er mye man kan gjøre selv :)

Jeg fant kjøper til leiligheten min, så slapp utgifter som visning, prospekt og møte med megler i forkant av salg. Skulle bare ha betalt for dokumenter og kontraktsskriving.

Helt enig! Meglere kan ordne formalitetene, selge boligen/ eiendommen kan man gjøre selv!

Der er firma som tilbyr slike "hjelpepakker", men vil du stå ansvarleg for ev. feilinformering, manglande informering? Har du god nok teknisk kjennskap til bustaden? Fyller du ut all dokumetansjon korrekt? Enn om bodrunda er feilaktig gjennomført? Eg trur dette er meir ein risikosport.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information