Ansvar ved salg

Ansvar ved salg

Ved kjøp av bolig, der selger har eierskifteforsikring, så vil kjøper i de fleste tilfeller oppleve uthaling av tid og frustrerende stanging i veggen. Selv om en også bruker boligkjøperforsikring ved kjøpet. Prosessen etterpå, ved reklamasjon, må endres. Kjøper kan i verste fall ende opp med en regning på flere millioner, selv etter tilkjent erstatning.

Points

Vil øke sikkerheten for kjøper

Kjøpers rettigheter ved sivile feil og mangler bør absolutt styrkes.

Jer er for at slike forsikringer finnes, men har aldri selv opplevd tvist ved kjøp/salg.

På den andre siden, dersom alt ved boligen var tilstrekkelig dokumentert i en skikkelig tilstandsrapport, og taksten var justert ifht dette, ville vi ikke trengt forsikring i det hele tatt.

Amen! Har nettopp "tapt" en sak. Skrev kontrakt høsten 2015 og flyttet inn juli 2016. I feb 2017 fikk vi tett avløp, septiktrensen informerte at han hadde spylt avløpet ved 3 anledninger, senest i mai 2016(kun 2 mndr før vi flyttet inn og eier fikk beskjed om at det var brudd i røret og at det måtte byttes) Egenærklæringen utfylt høsten 2015 beskriver 1 tilfelle av tett avløp og de to andre spylingene er gjort etter utfyllelsen og da dekket ikke noen forsikring dette. Vi måtte betale alt selv.

Det bør stilles større krav til meglers ansvar ved formidling av bolig. Vet om meglere som bevisst har valgt å holde skjult informasjon av frykt for dårlig salg. All nødvendig informasjon, positiv som negativ må opp på bordet ved salg.

Helt enig! Mange vet ikke at boligkjøperforsikring kun er en rettshjelpforsikring, ikke en vanlig forsikring som gir deg utbetaling ved skade. Boligkjøperforsikringsselskapet avviser saken din og vil ikke føre den for deg hvis de ikke forventer å vinne. Det føles ikke som om de er på din side i det hele tatt, de er kun opptatt av ikke å tape penger ved kun å føre saker som de helt sikkert vinner.

Generelt er forsikringsselskapene veldig restriktive. Er kun ute etter å mele sin egen kake.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information