Krav til meglere og informasjonen

Krav til meglere og informasjonen

Jeg har ved flere anledninger vært på boligjakt, og da jeg så et rekkehus jeg ønsket hadde flere leiligheter til salgs gikk jeg på visning på alle 3. Og svarene og informasjonen jeg fikk fra meglerne om regler og muligheter for nedbetaling av felles var 3 forskjellige. Han som hadde rett var han som valgte å si "jeg må sjekke opp og komme tilbake til deg". Må bli enklere å klage og stille krav til meglere.

Points

Dette er jeg helt enig i. Det er et stor ansvar å være megler! For oss kjøpere må det være trygt og en må kunne stole på megleren!

Useriøse meglere som kun er opptatt av salg framfor korrekt informasjon og kundenes beste skader bransjen.

Wow, tenk at det kan være så forskjell på meglerne. De bør da vite hva de står å snakker om. Man skulle tro at de hadde satt seg inn i alt det var å vite om boligen, og det er helt riktig å si at man må sjekke opp noe nærmere hvis man er usikker!

Enig. Og det er fort gjort å bli utsatt for en "megler" som ikke er autorisert eiendomsmegler på visning. Det mener jeg er en uting. Holder ikke å sende "assistenten" på slike oppdrag!

Vi har opplevd at det er stor forskjell på meglere. De fleste gir god informasjon og noen få virker som de ikke gidder.

Meglere burde vært pålagt å dele korrekt og seriøs informasjon. Dersom salg blir utført på basis av feilaktig informasjon burde kjøper ha alle rettigheter.

Og man burde kunne stille en slik megler til ansvar. Reduksjon i honorar e.l

Det samme gjelder vel for selger også ville jeg tro. Dersom kjøper klager, og man som selger blir sittende med svarteper pga en uredelig megler..?

Meglere bør absolutt få mer ansvar. Slik det er i dag tar meglere på seg altfor mange oppdrag, og har dermed ikke kapasitet til å sette seg skikkelig inn i hva som gjelder for husene de selger. Megler burde også ha bedre byggfaglig og teknisk kompetanse.

Statsautoriserte megler betydde noe annet før i tiden. Føler at det har kommet mange useriøse selger typer etter at flere høgskoler begynte å tilby eiendomsmegling.

Min erfaring er at meglere generelt sett bruker lite tid til å sette seg inn i boligen, og ikke nødvendigvis alltid vet hva de snakker om. Sist vi solgte bolig ble vår megler sykemeldt og vi fikk ny megler noen dager før visning. Den nye megleren tok seg ikke engang tid til å ta en rundtur i huset før visning. Det burde definitivt stilles høyere krav til hva meglere skal vite og kunne svare på om boligen.

Som selger har jeg inntrykk av at megler faktisk ønsker å vite minst mulig av negative ting om boligen, for da kan de ikke svare på det på konkrete spørsmål. De svarer da gjerne svevende om at de ikke tror at det er mye støy, at de ikke kjenner til..., at de ikke vet, så da må interessenten høre med selger - og selger er aldri tilstede på visning og terskelen for å ringe selger er gjerne høy.

Feilinformering bør få større konsekvensar enn i dag!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information