Budfrist

Budfrist

Jeg synes alle bud bør ha minst en times frist. Ofte er man på jobb mens man byr og da har man ikke tid til å diskutere med partner om man vil legge inn bud eller ei. Synes budfrist på 5 minutter er helt latterlig.

Points

En time er for lenge, 30 min er mer fornuftig og mulig å få til.

Med 5 minutters budfrister kan man fort gi et bud som ikke er veloverveid. Man må ha lengere tid, i alle fall en halvtime slik at en har muligheten til å bli "edru".

Alle bud burde absolutt ha lenge frist enn 5 min. Min 30 min.

Selv om man har tenkt igjennom budene og hvor høyt man er villig til å gå blir det fort stress mot slutten. Og man kan trenge å tenke seg litt om. Kan fort bli revet med hvis det er 5 min frister. Så tror alle parter vil være tjent med ha min 1 times frist på budøkning

Og da kommer vi tilbake til diskusjonen om angrefrist

Helt enig. Det der er en utrolig teit regel. Jeg kjenner flere som har måtte tatt telefonen i arbeidstiden på grunn av dette.

Skal enn legge inn bud må enn ha tenkt igjennom på forhånd hva man er villig til å gi. Jeg selv gir så kort som mulig frist for andre i budkrigen

En time kan gi en lang budrunde. Når vi var i budrunde sa megler at budet burde få 30 min, synes det var fornuftig.

Det blir nok lettere å gjøre "impulskjøp" når man blir revet med i en budrunde med korte frister. Synes man bør få lenger tid på å tenke seg om, det er jo faktisk snakk om flere millioner kroner!

Helt enig. Ikke bare fordi man må sjekke opp med partner, men også fordi man innimellom kan ha blitt revet med i moro'a... Det må være lov å angre litt lenger enn 5 minutter.

Enig. Vi hadde tenkt å by på boligen, men når et bud kom med 15 minutters frist, rakk vi ikke å diskutere om vi eventuelt skulle gå litt høyere enn vi egentlig hadde tenkt og i tillegg legge inn budet skriftlig.

Enig!

Syns alle budrundene jeg har vært med på har vært preget av kaos og dårlig tid/Stress. At bud givningen går over lengre tid tror jeg er veldig lurt!

30 minutters frister høres fornuftig ut.

Megler har mye jobb å gjøre når et bud kommer inn. Det skal videreformidles til både selger og alle andre budgivere og interessenter. Det er da ganske urimelig å forvente at budet skal komme frem til alle og at man skal rekke en vurdering innen 5 min. Det er definitivt ingen dum ide med en minimumsgrense på budfrister.

En times budfrist gir veldig lange budrunder. Man må på forhånd bestemme seg for hvor grensen går og da bør dette gå raskt når prosessen først har startet. Man må rydde plass til å delta aktivt i en budrunde og sørge for å være tilgjengelig.

Heilt samd. Ein brukar gjerne meir pengar enn nokon gong elles i livet. Korleis kan ein gjere det på fem minutt?

Enig. Budfristen bør være åå minimum 1 time.Det er ikke like greit å være med på budrunden hvis en er på jobb eller sitter i møte.

Helt enig, en times budfrist er svært fornuftig. Kanskje en av livets viktigste avgjørelser bør ha mer enn 5 minutters budfrist!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information