Sette opp pris på Diesel

Sette opp pris på Diesel

Ingen grunn til at diesel skal være billigere enn bensin.

Points

Jeg synes diesel er for billig og bør settes opp til å være det samme som bensin.

Før man setter opp prisen på diesel/bensin må man bedre kollektivtilbudet på landsbygda. Der vi bor har vi så og si ingen mulighet for kollektivtransport til nærmeste by uten å overnatte.

Hvorfor skal diesel opp? Sett heller bensin ned :) inntil vi får et godt kollektiv tilbud er vi dessverre avhengig av bilen.

Dieselbiler gir mindre co2-utslipp enn bensin ved at de forbruker mindre drivstoff. Men i byene burde det bli mindre dieselbruk på vinteren.

Kunne gjerne vært lik pris på drivstoff....

Årsaken til prisforskjellen er vel at det er dyrere å produsere bensin...

Bør gjerne være lik pris, og på sikt øke mer på forurensende drivstoff for å fremme mer miljøvennlig drivstoff. Mer "skittent" drivstoff/ olje som brukes i skipsfart bør også forsøkes fjernes, slik at cruisebåter som ligger til kai ikke spyr ut forurensende eksos, men heller tar ibruk strøm fra land,

Er altfor dyrt begge deler.

Fy søren for noe sprøyt!! Diesel er opptil 70% av kostnad ved produksjon. Eneste grunnen til at diesel prisen skjøt fart er at det ble trendy pga misvisende info om miljøgevinsten. Vi må stå sammen mot de internasjonale aktørene!

Folk er avhengig av bil. I tillegg er det ikke forbruker som bør hevnes for et kjøp regjeringen anbefalte på det sterkeste.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information