Ærlig og redelig prosess

Ærlig og redelig prosess

For å få ned klageprosenten kreves det et mer ryddig og tydelig arbeid av takstmann og megler. Kjøper bør forespeiles hva han kan forvente på riktig måte. Det kreves også ærlige takstmenn og meglere. En takstmann burde etter mitt syn ikke være forbundet til megler, etter utsagn jeg hørte da jeg solgte "Jeg kjenner takstmannen, vi får den taksten vi vil ha". Når det er sagt, klager nordmenn for mye? Har vi det for godt og har vi for høye krav?

Points

Det er vel ikke alltid selger selv vet om det er feil eller mangler ved boligen. Det ting kan jo fungere fint og se bra ut - selv om det er skulte feil.

@mbr. Sett at man var på visning søndag, forelsket seg i boligen, og river seg med i budrunden mandag. Hvordan skal man som kjøper få tid til å bestille en skikkelig teknisk vurdering?

En grundig takst gjør at jeg føler med tryggere på at jeg slipper overraskelser i etterkant.

Det er viktig at både kjøper og selger sitter tilbake med en god følelse i etterkant. Da er det viktig at megler er helt nøytral i forhold til begge parter .

Det er ulike typer bolig takster. Du kan selv kjøpe en teknisk takst dersom du er usikker på teknisk stand av bolig. En takstmann gjør veldig overfladig takst.

@mbr. Absolutt. En ukyndig selger kan for alt hen vet tro tingen fungerer sånn det skal

Sant det ikke så lett, jeg vet at man kan bestille dette som selger. Ikke sikker på hvordan dette fungerer når man kjøper

NAF utfører en grei kjøpsvurdering på bruktbil. Kanskje man kunne fått til noe lignende på bolig? Men, det blir mange penger ut av vinduet når man ikke vinner sin sjette budrunde

Megler bør ikke formidle takstmann. Dette bør selger selv besørge, og han bør ikke kunne få påvirke taksten på noen måte.

Veldig viktig at takstmannen er nøytral. Har selv fått inntrykk av megler ved salg av bolig at taksten kunne påvirkes i "riktig" retning, og at verdien på boligen omtrent var en bestilling fra megler.

Takstmenn takserer hus uavhengig av megler. Eiendommens takst er en pekepinn på verdien, hva kjøper er villig til å betale, og hvilke pris selger aksepterer er uten betydning for megler. Meglerhonoraret er en grunnpris,samt % av hussalget.

Jeg kjøper i hvert fall ikke et hus om rapporten ikke er grundig nok.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information