Grundigere jobb med taksering

Grundigere jobb med taksering

Jeg følte det var utrolig overfladisk det takstmannen så på når jeg solgte min leilighet. Kom med tilleggsopplysninger jeg trodde var relevante og fikk beskjed om at det ikke er sånt man ser på. Jeg visste jeg hadde mitt på det rene og papirer på alt, men kanskje takstmannjobben bør utvides til å inkludere sjekk av en rørlegger og elektriker i tillegg? Det vil kanskje bety at egenerklæringen fra selger blir mindre, men da får kjøper ikke bare selgers ord, men en fagmanns på flere punkt

Points

Helt enig! Taksten bør absolutt være grundigere, det vil være en trygghet både for kjøper og selger, her og nå og på sikt.

Jeg har opplevd et par takster hos bekjente virker noe overfladiske. Dette kan medføre at det dukker opp mangler i etterkant som fører til uenigheter mellom selger og kjøper. Da vi for noen måneder siden solgte min mors hus hadde vi en takstmann som var meget grundig og dette gjorde at vi følte oss tryggere.

Takst er like mye synsing som meglers vurdering i mine øyne

Vi har fått takst på min leilighet nå. Det føles merkelig. Megleren var her i 5 minutter. Spurte såvidt om noen ting. Fikk en dårlig takst. 400 000,- under det jeg kjøpte for. Føles feil ut, da naboleiligheter som er mindre fine, får høyere takst.

@maria. har inntrykk av at både megler og takstmann prøver å spå fremtiden mht kvmpris når de fastsetter pris. Blir i samme gate som å spekulere i hvilken retning børsen vil gå de neste månedene

Egenerklæringen burde kun vært utfylt av fagfolk med spesifik kompetanse.

Da takstmannen var hos meg, brukte han en time til å skravle om løst og fast, og 20 minutter til å gå rundt i boligen. Jeg følte selv at taksten likevel ga et greit bilde av tilstanden, men ble betenkt da jeg så at samme takstmann hadde takster huset vi kjøpte. Det viste seg at det var flere feil og mangler han ikke hadde tatt med i taksten. Taksten burde absolutt inkludere vurdering av rør og elektrisk anlegg, og det er viktig at takstmannen også titter på taket og ikke bare fra bakken.

Heilt enig med at takstmenn bør enten gjere ein grundigare jobb eller eventuelt inkludere andre fagmenn, det spriker voldsomt i meininger og erfaringer hos taktsmenn.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information