Riktig pris

Riktig pris

Det er greit å ha minst to ulike takstmenn for å vurdere boligen da det kan være relativt store forskjeller på taksten av en bolig. Viktig at det blir satt en tilnærmet riktig prisantydning før salg.

Points

Nja, som en megler ville sagt det, så er riktig pris det en budgiver er villig til å gi for boligen

Du har mye riktig i det du argumenterer for K-C, men med tilnærmet riktig pris på bolig så mener jeg at en sitter igjen med bedre resultat økonomisk etter salget.

Jeg tipper det garantert ville blitt mye dyrere. Én takstmann var ikke akkurat billig fra før. Jeg hadde heller satt pris på større krav, og kanskje mer kursing eller noe sånt av takstmennene, for at de skulle være mer jevne i sin vurderingsevne.

Viktig å få flere meninger, men uansett vil kun markedet gi en pris ved salg. Det er ingen pris som er riktig eller feil, masse tilfeldigheter som avgjør endelig pris.

Opplevde samlivsbrudd. Vurderte salg av enebolig. Vi fikk 5 takster som spriket fra 6 mill til 6,75 mill. Dette i Stavanger våren 2016.

Øker bare utgiftene til boligsalg.

Nettopp! Som jeg skrev i en annen kommentar: uavhengig kontroll. Dette ville gjort takstmannen mer skjerpet, det ville jo gått ut over hans renommé om han ikke avdekket mangler som takstmann nr 2 avdekket. En stor fordel for både kjøper og selger!

Dette kan bli en betydelig økning av utgifter til boligsalg.

Ja til å auke tilliten til takstmenn, men fleire kokkar løyser ingenting.

Jeg mener at takstmann ikke skal sette noen pris. Istedet må det være en fagmann som vurderer kvaliteten på boligen og gir et kostnadsoverslag på eventuelle feil og mangler.

Med 2 ulike takstmenn sørger mest sannsynlig for å gjøre en best mulig jobb, dette vil være en fordel for både selger og kjøper. Takstmennene vil da sørge for at alle blir fornøyd med tanke på det resultatet som blir lagt fram. Noe som gir større trygghet og sikkerhet.

Heller mer krav til mer kompetanse enn å betale for 2 personer. Dyrt nok som det allerede er.

Dyrt med en takstmann om ikke man skal ha to også...

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information