Undersøkelsesplikt

Undersøkelsesplikt

Når jeg kjøper en bolig forventer jeg at den skal vare i 5-10 år, uten store nyinvesteringer. Dersom boligen er eldre enn 10 år, bør kjøper bruke sin egen takstmann til å gjøre en verdivurdering for kjøper. En takst som gjennomføres for selger er slik jeg erfarer, svært overfladisk og avdekker nesten aldri skjulte mangler, som fuktskader i vegg o.l

Points

Kjøper kan gi et bud som er så lavt at kjøper kan utbedre skadene når det passerkjøper og for kjøpers regning. Både kjøper og selger unngår utgifter til juridisk bistand og det som følger med av personlige belastninger. Selger kan godta et lavere bud og føle at det blir riktig og rettferdig.

@Eva. Forsåvidt en riktig observasjon, men selger kan også bli forledet av taksten, og kreve at dette er boligen verdt.

En takstmann gjør en grundig jobb når de sjekker boligen, spesielt om en velger den grundigste takstrapporten. Selv en ny bolig kan ha feil og mangler som kan kreve nyinvesteringer før det er gått 10 år.

Jeg tror ikke at utvidelse av undersøkelsesplikten kan løse alle skuffelser og problemer ved boligkjøp/salg, men det vil føre partene litt nærmere en rettferdig handel.

Sjølvsagt er den overfladisk. Kven skal tette hol i vegger etter takstmannen har vore der? Mi erfaring er at dei overser mindre feil som lause stikkontakter, og har heller fokus på dei større deltajane. Eg hadde takstmann på besøk i ein time berre for å dokumentere fallet på badet. Utrulig nøysam om ein personleg vel det.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information