Bedre betenkningstid

Bedre betenkningstid

Budrunder holdes som regel dagen etter siste visning, og visninger følger gjerne to dager på rad. Dette gjelder særlig i Oslo der etterspørselen er stor. Det vil si at du har 48-12 timer på å bestemme deg om du skal legge inn et bud. Et boligkjøp er et stort og betydelig kjøp da det omfatter flere millioner kroner som oftest. Jeg mener budrundene bør holdes minst 2 dager etter visning for at kjøperen skal kunne ta en ordentlig beslutning. Tidsaspektet er en stressfaktor for kjøper.

Points

Enig i at boligkjøp er noe man må bestemme seg for veldig fort. Man vurderer jo helgens middag lengre enn ett boligkjøp. To dagers frist synes jeg høres fornuftig ut.

Jeg kjøpte helt ny bolig, og fikk da mer enn én ukes betenkningstid før jeg måtte bestemme meg. Da fikk jeg god tid til å sette meg grundig inn i kontrakten, jeg fikk også uttalelser fra jusrist og byggingeniør, begge uten tilknytning til selger. Så jeg er absolutt for bedre betenkningstid!

Budrundene bør absolutt holdes minst to dager etter siste visning. Ofte dukker det opp ting på visning eller i prospekt (og eventuelle vedlegg til disse som kun deles ut på selve visningen) som gjør at man bør undersøke visse forhold før man bestemmer seg. Dette er til fordel for både selger og kjøper. Har selv latt være å by på aktuelle leiligheter fordi jeg ikke fikk tid nok til å innhente opplysninger som megler ikke kunne svare på.

Veldig enig i at det er for kort mellom visning og kjøp. Utrolig vanskelig å ta alle besluttninger før man kjøper. Må liksom bare gå på magefølelsen, og når det er snakk om millioner av kroner føles dette feil.

Enig. Det er en stor beslutning og investering.

De aller fleste boliger har flere visninger samt at de ligger ute på nettet mange dager før visning. Jeg tror at forlenging av selve budrunden skaper problemer for mange.

Eiendommene har ofte ligget ute en stund,og interessenter har hatt god tid på å lese prospektet før visninger. Interessenter kan også,om ønskelig,få ekstra visning, derfor er det ikke nødvendig å utvide budrunder! Først til mølla....

Bolig er som oftest det dyreste man kjøper gjennom livet, men samtidig en av de beslutningene man bruker minst tid på. Er helt enig i at man burde få mer tid mellom visninger og budrunde. Skulle egentlig bare mangle at man får mulighet til å tenke ordentlig godt gjennom alt før man legger inn bud.

Å kjøpe er et stort ansvar. Enig i at det burde være litt tid før budbundene. Da kunne en ha fått tenkt seg skikkelig om!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information