Holde takstmann ansvarlig

Holde takstmann ansvarlig

Takstmenn i dag tar en overfladisk titt på overflater. For å sikre at takstmannen gjør en grundig jobb bør han kunne stilles ansvarlig i ettertid for feil og mangler som er helt opplagte!

Points

Opplevde å ha rotter og mus på loftet. takstmannen hadde ikke skrevet noe om dette i rapporten, selv om ekskrementer var godt synlig på loft. han skriver likevel godt under punktet om loft og tak. Dette får meg til å tvile på om han i det hele tatt har har gjort jobben sin, eller om han bare lyver i rapporten fordi han ikke gidder å krype opp og undersøke skikkelig.

God ide. De må stå til ansvar for jobben de gjør.

Dessverre må det noen gang litt strengere regler til for at folk skal gjøre jobben sin, og dette kunne vært en god måte å gjøre det på! Kanskje takstmannen faktisk hadde tatt en ordentlig titt på loftet hvis vedkommende måtte stå ansvarlig for eventuelle feil og mangler.

Det vil ganske sikkert føre til at takstmenn skjerper seg og gjør en grundigere jobb

Så hjertens enig. Takstmenn har en lei tendens til å bare sjekke overflaten av bolig. Ofte man hører om skjulte fuktskader og lignende.

Usikker på hvordan det skal gjennomføres i praksis. De kan jo ikke betale fiksing av egen lomme.

Blir helt feil å stille talsmann ansvarlig. Mangler kan oppstå etter at takstmann har vært der, og for boligen blir solgt / overtatt av ny kjøper.

Enig i at takstmenn er satt til å gjøre en jobb som er viktig at gjøres skikkelig da det festes lit til deres vurderinger. Likevel er jeg litt usikker på hvordan ansvarliggjøringen skal foregå i praksis for at dette ikke skal utnyttes/fungere hensiktsmessig.

Slik systemet er idag er det ikke lagt opp til at takstmann skal gjøre en -grundig- jobb, men undersøke overfladiske og tydelige feil og mangler; dette må gjerne endres praksis på før man -virkelig- kan stille de ansvarlige. Kort oppsummert : en takstmann som er betalt for å se utenpå veggen, kan ikke stilles ansvarlig for noe inni veggen.

Takstmenn er ikke synske,de er heller ikke tryllekunstnere. Det er en grunn til at man tegner eierskifteforsikring. Tror ikke takstmenn hadde tatt ansvaret med å taksere eiendommer hvis de skulle stå ansvarlig for uforutsette hendelser ved eiendommene.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information