Tryggare handel

Tryggare handel

Nokon bør stå økonomisk ansvarleg for sal av bustad! Eit brød har langt større vilkår ved kjøp, enn ein bustad ein brukar millionar på. Om dette er seljar, meklar og/eller takstmann skal eg ikkje uttale meg så mykje om, men det er alt for vanskeleg å reklamere på noko som helst i dag.

Points

I dag har du 45 minutter på visning for å finne ut om dette er noko du vil sjå nærare på. Ofte får ein ikkje tilbodet om å sjå nærare på feil og mangler i leilegheita. Dei som ikkje er klar over dette vil dermed risikere å bruke millionar og kroner på å kjøpe katten i sekken. Om du då vil klage på dette i ettertid vil du i tillegg til forsikringa, takstmann og eigenandel kanskje aldri få att noko for det. Eg saknar at noko tek ansvar for salet, og står for mangelfull/feilaktig informasjon!

Ja, enig i dette. Jeg synes at det er ille at takstmannen som vurderer boligen og dermed er den som egentlig setter prisen, er helt uten ansvar. Han kan ha oversett enorme feil/unnlatt å skrive om feil for å kunne sette høyere takst, men har ikke noe økonomisk ansvar videre.

Ja, det er vel ingenting man bruker mindre tid på å kjøpe enn et hus til flere millioner.

Blir fort noen veldig dyre minutter

Selvfølgelig må "nokon" være ansvarlig. Jeg mener at en nøytral takstmann må være ansvarlig for at alle relevante forhold ved boligen kommer fram i en tilstandsrapport (inklusive et kostnadsestimat for utbedring). Og da vil det være klokt at takstmannen har en forsikring i fall han overser noe. Og så må kjøperen ta ansvaret derfra.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information