Bedre opplysninger om vann og avløpsledninger

Bedre opplysninger om vann og avløpsledninger

I stort sett alle prospekter, både nybygg og brukte boliger - er det eneste som står i dette punktet: "Tilkoblet kommunalt vann og avløp". Dette sier ingenting om hvordan man er koblet til. Ofte kan man ha gamle rør fra huset og ut til det kommunale på flere titalls meter. Kostnad for å utbedre disse er veldig store (200k+). Nybygg har ofte felles private stikkledninger med noen naboer, der ansvarsforholdet ved skade ikke er avtalefestet.

Points

Veldig vanskelig for menigmann å vurdere

@Marianne: Jøsses! Dersom det er mindre enn 3 år siden du kjøpte har du en del rettigheter ved slike ting vel? Ville helt klart tatt kontakt med gratis advokathjelp på nett og forhørt meg i alle fall! Evt book et møte med kommunalt ansvarlig for bygg der du bor.

Man kan hente ut kartdata fra kommunen. Dette burde absolutt være et krav at enten takstmann eller megler legger ved salgsdokumentene.

Fordel at tegninger over vann- og avløp, kabel-tv/ fiber-ledninger og annet nedgravd ledningssystem følger med ved salg av bolig. Når det gjeldervann- avløp har man kun ansvar for dette frem til kommunal avløp-vanninntak. Man er påkoblet ved T- kobling,og hvis her er en svakhet er det ofte dårlig rørleggerarbeid. Burde være forsikringer på dette også!

Uventede problemer som er vanskelig å forutsi kan alltid oppstå. Det kan ikke være slik at man skal måtte legge nye rør,drenering,osv. ved salg av eiendom. Byggeår,rehabilitering av eiendommer blir alltid oppgitt i takstrapporten. Alltid et sjansespill å investere i eiendommer/ bolig,selv nyoppførte boliger.

Ved å legge inn kart over vann og avløpsrør inn i meglerpakken, samt et årstall på ledningene har kjøper et bedre utgangspunkt for å vurdere om det bli kostnader tilknyttet anlegget.

Har akkurat lagt nye rør i et hus vi har bodd i under ett år 😳 100000,- Hadde ønsket å vite tilstanden på disse rørene før vi kjøpte.

Det er naturlig at dette inngår i rapporten fra en nøytral takstmann, og da bør også takstmannen estimere hva det koster å utbedre eventuelle svakheter.

En tilstandsrapport vil løse dette problemet

Dette bør kome fram i takstrapporten i det minste.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information