Hold de dårlige naboene utenfor

Hold de dårlige naboene utenfor

om man har vært plaget av dårlige naboer, bør disse holdes utenfor når det skal selges noe. prisen kan urettmessig bli lavere når budrunden starter, siden noen sniker rundt og sprer negativitet på visningen. når noen skal straffe den som selger, med å være slem for siste gang, er det fremdeles for galt. i beste fall vil de kanskje ikke være dårlig nabo mot den neste beboeren, heller glede seg over at den de ikke likte har forlatt?

Points

Blir veldig subjektivt dette, ser jeg. Eneste måten man kan få et bilde av dette er vel å snakke med selger om dette, og håpe man får et ærlig svar. Så blir det opp til kjøper å vurdere dette ifht sine preferanser. Umulig å si om det blir bra eller dårlig

Det blir nok vanskelig å gjennomføre. En visning er som oftest åpen for alle og selger er som regel ikke tilstede ved visning.

Kjøper bør få vite om det er nabokrangler eller om det er vanskelige naboer før de kjøper. Dersom naboen er så vanskelig at han kommer på visningen for å ødelegge, er det veldig greit for en kjøpe å vite om dette før han/hun bestemmer seg for å kjøpe.

Hvis jeg skal kjøpe bolig så vil jeg absolutt vite om hva som foregår rundt huset. Sett f.eks jeg skal kjøpe med barn. De som flytter selger pga mye festing, fyll og musikk fra naboen. Da ønsker jo jeg å vite om det på forhånd!

Kjøper bør få vite hvem det er han har rundt seg. F.eks. vil en småbarnsfamilie ikke flytte inn i et strøk hvor det henger mange narkomane...

Jeg ser på en måte hva du tenker, men du må også se det fra kjøpers side. Du vil ikke kjøpe noe for så å oppdage at det er et dårlig nabolag. Da sitter du med skjegget i postkassa i verste fall føler du deg lurt.

Det kan jo skje at en nabo vil prøve å påvirke på denne måten, men hvordan skal man kunne nekte vedkommende å komme inn? Selger er jo ikke der og megler vet ikke nødvendigvis hvordan denne naboen ser ut. Ser ikke pent ut om megler og nabo lager en scene ved inngangsdøra heller. Personlige krangler får man ikke gjort så mye med og de vil jo uansett ta slutt når selger er borte, men er det en generelt vanskelig nabo så er det kanskje greit å oppleve denne "advarselen" under visning?

Enig med Jane under her. Jeg har selv både narkomane, eksnarkomane og folk som er glad i å ha fest i huset. Alle er kjempesnille og respektfulle - og jeg stortrives. Disse naboene passer meg mye bedre enn en småbarnsfamilie o.l. Det er ens egen jobb å gjøre seg kjent litt i nabolaget og finne ut hvilken type folk som bor der - hvis dette er noe man bryr seg om.

Dette faller på kjøper mener jeg. Man kan ikke forvente at selger meddeler slike ting, eller at megler er klar over det. Undersøk nabolaget selv ved å ta noen spaserturer i ulike tider på døgnet.

Naboskap er gjerne en subjektiv opplevelse og bør derfor holdes utenfor. Jeg vil feks. være mer negativ til småbarn som bråker på morgenen enn jeg vil være til høy musikk på kveldstid. Dårlig nabolag er derimot en annen ting, men her tenker jeg det er opp til kjøper å gjøre seg kjent med området man tenker på å kjøpe seg inn i selv.

Det er jo greit å vite hvem som bor i nabolaget.

Greit å vite, ok. Men den sannheten trenger ikke være en sannhet lenger måneden etter man flytta inn. Skal selger/megler vite om flytteplaner til naboer samtidig?

Jeg ville visst hvem de i nabolaget mitt er, og om det er kriminelle osv.Jeg har små barn jeg er redd for!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information