Løsvekt-butikker

Løsvekt-butikker

Som en person som bor alene, savner jeg å handle ting i løsvekt. Jeg kjøper ofte store pakker mat - som ofte blir liggende til de kastes. Jeg har lest om "Mølleren Sylvia" i oslo som har det meste i løsvekt, og savner dette i byen jeg bor. Hvor man kan ta med seg egne beholdere, og fylle opp med akkuratt det man trenger. Dette sparer MYE unødvendig emballasje, samt matsvinn.

Points

God idè når det gjelder matsvinn. Tror heller mindre forpakninger av visse varer er en bedre løsning. Man kan jo også slå seg sammen med venner og kjøpe/ dele på produktet.

Vil nok bli en del merarbeid for butikkene, i tillegg vil nok prisen øke på varene ved at det kreves flere ansatte for å få organisert dette. Hygienen ved slikt løssalg er en annen sak.

Jeg er helt enig i at det er dumt å kjøpe for mye og bare ende opp med å kaste det.

Vi må huske at det viktigste er å unngå matsvinn. For eksempel kan en plastinnpakket agurk vare mye lengre enn en agurk i løsvekt. Det kreves svært mye ressurser å lage mat og derfor er det viktig at de har lang holdbarhet.

Så lurt.

Enig. Se f.eks på løkstrømpene i de fleste dagligvarekjeder. Plastinnpakking og kilopris får meg til å dra til Sultan mat istedenfor og plukke den ene løken jeg trenger

Supert forslag! Jeg bor også alene, mye koster nesen mer i mindre pakning enn i store. Så blir enten at vi kaster mat eller overbetaler.

Mindre forpakninger, men dessverre er disse idag forholdsvis mye dyrere. Eks. vaniljesaus og smør

Som singel er det trøttende når man føler man må kjøpe inn mat til en familie på 4. Jeg vil ha mer av "velg meg, jeg er singel - bananene" holdningen

Fantastisk forslag. Jeg bor alene og kjøper ofte inn mye mer enn jeg egentlig trenger for det er billigere der og da å kjøpe store pakker enn små, selv om jeg ender opp med å kaste mat. Stk-pris og kg/liter-pris burde vært den samme enten en kjøpte 100 gram, 700 gram, 2,5 dl, 1 liter, 3 stk eller 8 stk. (Jeg ser bl.a. på en type smør (tror jeg det er) som koster 28 kr for 500 gram og 29,70 for 250 gram. Hvor er logikken?)

Jeg er ikke for løsvekt butikker i den forstand. Det jeg liker her er vinkelen om at vi må få bedre utvalg i norske matvare butikker. Grosister og butikksjefer tjener altfor godt og gir oss forbrukere nesten ingenting tilbake. Jeg mener at kostnaden for å få bedre utvalg skal ligge på innkjøpere og butikkenes styrer.. det skal ikke bety at prisene øker for forbrukeren; henviser til skattetallene så ser man hvem som ikke gjør sin del av dette kakestykket...

Å herremin hvor jeg hater unødvendig plastembalasje. Her sorteres det, men skulle ønske vi slapp det. Å kunne fylle opp i løsvekt hadde vært fantastisk.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information