Forby unødvendig plast

Forby unødvendig plast

Plastposer, unødvendig emballasje, plastbestikk, sugerør etc burde byttes ut med mer miljøvennlige materialer som papp eller bambus. Flere land er veldig flinke på dette, og jeg synes Norge burde følge etter.

Points

Veldig fint eksempel er Meksikans salat. En pose for hele sulamitten, en pose for posene med tortillakjeks, ost og dressing... huff

Absolutt. Plast er en uting og det finnes mange biologisk nedbrytbare alternativer

slutt og pakke inn grønnsaker i plast, disse bør selges i løsvekt riktig lagret.

Forbud på forbud er en dårlig løsning, de gir oss som forbrukere en følelse av overformynderi. I dag er det også skremmende dyrt å kvitte seg med avfall. Tilrettelegging og stimulering er det som skal til. Ikke forbud og beskattning. Troverdigheten til våre politikere synker ytterligere når de fremstår som handlingslammet og ute av stand til å tilrettelegge, men utelukkende innfører forbud/avgifter. Hva om det offentlige bidro litt konstruktivt?

Helt enig at det benyttes for mye plast i verden, og at det må reduseres.

Er ikke så sikker på at å få fjernet all plastbruk i verden lar seg gjøre. Det forskes jo mer på gjenvinnbare materialer. Blikket for " en grønnere verden", bør rettes ut mot andre land hvor bruken av plast er formidabel, sette i gang panteordninger, innlevering av plast for gjenvinning. Engangsbestikk av plast er renslig i bruk. Meg bekjent er jo det i handel nedbrytbare materialer av plast,bioplast.

Vi må huske at det viktigste er å unngå matsvinn. For eksempel kan en plastinnpakket agurk vare mye lengre enn en agurk i løsvekt. Det kreves svært mye ressurser å lage mat og derfor er det viktig at de har lang holdbarhet.

Det er spennende med nye løsninger for innpakning.

Få ned antall varer (både mat og annet) som har dobbel og trippel emballasje.

Forbud blir vanskelig, avgiftsbelegg heller plasposer, plastamballasje m.m.

Det være mulig å bruke papir som materiale i for.eks bæreposer. Forørig synes jeg det er for mange matvarer i forreningene som har plasemballasje.

Her kan den enkelte forbruker gjøre mye selv frem til politikerne får fingeren ut. Kjøp minst mulig innpakket frukt og grønt, bruk minst mulig bruk-og-kast produkter.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information