Større krav til taksering

Større krav til taksering

Jeg mener at taksering er en viktig bit av boligkjøp. Slik det fungerer i dag er det kun overfladisk taksering. Det bør være større krav til innhold i takst. Nøyere taksert ved blant annet tak, vann og strøm. Som kjøper kan man få seg en overraskelse når man tror alt er i orden også har takstmannen skrevet "det ser greit ut fra avstand", men sannheten er noe annet. Det bør heller ikke være årsbestemt for at noe skal bli sjekket. Takstmann må sjekke tilstand uansett årstid.

Points

De fleste mangler tilstrekkelig byggteknisk kompetanse for å bedømme byggets kvalitet. Videre er det sjelden mulighet for å se de svakhetene som kan bli viktige.

Større krav til taksering, og til takstmann. Bør minst være byggmester gjerne i samarbeid med rørlegger og eletriker. Større krav også til sertefisering

Veldig enig - takstmannen sin rapport leser jeg alltid grundig og han gjør mange gode tester som er viktige.

For alt jeg har sett og erfart, gjør ikke takstmann mye mer enn å leke med lasermåler for å finne areal

Meglere burde ha et krav til å taksere etter noen regler. Vi ser jo hvor feil de priser i Oslo blant annet. Men det tekniske burde absolutt være med for å gi en trygghet til kjøper.

Ja. Det må sjekkes uansett årstid. Kjøpte hus på vinteren. I taksten stod det at tilstand på tak var ukjent siden det var snø på taket. Viste seg senere at takstige for feier manglet, den var revet bort og hadde etterlatt seg hull. Jeg fikk lekkasje og måtte legge nytt tak. Dette ville jeg gjerne visst noe om. Likeså at huset vi kjøpte i fjor hadde brudd i avløpsrøret. Og vi måtte legge nye rør. Så JA!! Få med septik rens og el-sjekk og skadedyr firma.

Det bør være et krav at den som utfører taksering av eiendom må være sertifisert.

Ideen er god, men jeg har aldri opplevd en takst hvor det står skrevet "det ser greit ut på avstand".

Dette er en meget god ide, men må selvsagt være innenfor en ok prisramme. Dersom man skal ha inn både byggmester, rørlegger og elektriker for å få en full tilstandsrapport, vil dette bli betydelig dyrere enn de 5000;- man betaler for takst idag.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information