Hvordan få til en trygg bolighandel?

Hvordan få til en trygg bolighandel?

Strengere krav til dokumentasjon i forhold til våtrom. Dersom nødvendig dokumentasjon ikke er tilgjengelig (utført av ufaglært) , bør taksten justeres deretter.

Points

Det vil føre til mindre marked for useriøse aktører som prøver og feiler for uvitende kunder.

Det er allerede for mange offentlige krav, slik at en flink og praktisk person ikke kan gjøre noe med egen bolig lenger. Dokumentasjon fra firma er noe overvurdert. Som at alle må bygge for handicap osv. Det blir feil om byråkratene skal legge føringene og de tekniske og praktiske løsningene kommer i annen rekke. jamfør byggesaksavdelingene ved våre kommuner.

Som nevnt et annet sted, bør det bli en standard for å beskrive en bolig og dens tilstand. Og ikke minst da dokumentasjon på utførte arbeid. Savner ofte også dokumentasjon på "kvalitet" når det gjelder materialvalg. Er badet flislagt, er det automatisk høy kvalitet, føles det som. Hvor gode er de flisene? Utsmykninger med lister av plast eller papp? osv

Skjer vannlekkasje og man har "gjort det selv" stiller man dårlig... Jeg fikk vannlekkasje etter 1 uke i ny leilighet - og jeg kunne legge fram dokumentasjon på autoriserte håndverkere var betalt hvitt for jobben. Så da fikk jeg ikke problemer med retting av skaden.

I vårt hus ble det sagt at våtrom hadde blitt renovert av fagfolk. Det viste seg etterhvert å ikke stemme. Tok kontakt med firmaet som selger påstod utførte jobben, og de fortalte at de aldri hadde vært i denne boligen. Det viste seg å være gjort av ufaglørte. I starten la vi ikke merke til de små detaljene. Men etter snart 1 år ser vi ganske mange småfeil både her og der.

Det gjør talsmenn allerede. De har en standard skala som de bruker, og ved arbeid utført av ufaglært gir de karakteren 3 som er dårlig, uavhengig av standarden på badet. Kjipt når det er god standard, fint for kjøper. Da ved de hva de kan forvente av badet.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information