Regler for Forhåndsbetaling av oppsetting av fritidsbolig

Regler for Forhåndsbetaling av oppsetting av fritidsbolig

Ved kjøp av bolig, forlanger selger at 1/3 av prisen skal betales på forskudd. Undeveis skal vi få se at noe er gjort. Deretter skal 1/3 av prisen betales og vi skal se at noe er gjort. Deretter skal vi betale slik at det kun står igjen 10% av sluttbeløpet. Denne 10% skal betales når vi aksepterer bygningen og vann og strøm virker. Underveis fungerte svært lite. Selger manglet penger og måtte få mer underveis. Tidsmessig fløt det ut fra å skulle bruke 3 mndr til å bli 17 måneder. Savner Regler.

Points

Er enig i dette, men når tidsrammer ikke følges opp og fremdriften ikke er på plass og du tror du mister ditt innbetalte beløp, skulle det vært regler.

Tidsramme må på plass. Betalingsrater etter fremdrift. Forsinkelse i fremdrift gir tilsvarende senere innbetalinger. 1/3 bør stå igjen til etter overtakelse. Firmaet bør ha egenkapital til å tåle det.

Vi kjøpte nettopp bolig som bygges, her var kravet 10% når de begynner å bygge og resten når vi flytter inn. Selskapene har forskjellige løsninger på dette etter hva de har råd til. Ja, de får en fordel, men ville alternativet blitt at alle må betale mer i starten? Det har ikke vi råd til..

dette høres meget byråkratisk ut.

om man ikke har hele beløpet klart, kan dette være midt i blinken om reglene tilsa dette.

Om utbyggjar ikkje har pengar til å byggje ut, seier det seg sjølv i mine auge. Om det dreg ut skulle det vore sånn for alle at til dømes dagsmulkter trer i kraft.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information