Påstand: Kjøper skal få velge forsikringsselskap

Påstand: Kjøper skal få velge forsikringsselskap

I dag er det vanskelig for en boligkjøper å nå frem med en krav for feil ved boligen. Eierskifteforsikirngen taper penger på å betale ut penger til deg som boligkjøper og gjør sitt for at du ikke skal få dem. Tror du, som oss, at det vil være enklere for deg å nå frem med dagens eierskifteforsikring hvis det var du som boligkjøper som var kunden og vil velge det forsikringsselskapet som behandler boligkjøpere best og ikke boligselgere?

Points

Dette bør jo være en slevfølge at vi som kunder får velge forsikringselskap selv. Akkurat som vi gjør på all annen forsikring.

Ja, fordi som kjøper kjemper man jo gjerne i mot forsikringsselskapet som også selger er i. Derfor burde dette helt klart gjøres noe med.

Ja, den støtter jeg! Finnes gjerne brukerstatistikk på hvilke selskap som er best i forhold til boligkjøp? Hvis ikke, bør det kjøres en analyse på dette.

Det kan vel variere hvilken policy hvert selskap styrer etter og alle selskap er utgangspunktet restriktive med å utbetale noe som helst.

Felles tilstandsrapport er en god tanke, men da må den lages ut i fra Norsk standard eller en ISO standard. En slik standard oppnår takstmann etter strenge kriterier. da vil en felles tilstandsrapport fungere. Her må seriøse aktører som driver kvalitetskontroll på banen, ikke kommunal administrasjonssynsing.

objektivitet er viktig, selgers forsikringsselskap kan ikke her ansees som objektivt

man får jo kun ett valg til forsikringsselskap presentert, ikke flere alternativer.

Dette bør det bli konkurranse på, absolutt. Og det bør i alle fall ikke bli selgers premiss å velge

Dette burde være tilfellet i utgangspunktet. Det er jo kjøper som mest sannsynlig vil benytte seg av denne forsikringen. Det blir jo som om bilfirmaet skal bestemme hvilken forsikring du skal ha, og det er urimelig. Dersom selger velger, vil forsikringsselskapet stå på selgers side.

Stoler mer på forsikringsselskaper enn banker med tanke på boligsalg/-kjøp så tror forsikringsselskapene ofte er tøffe mtp utbetalinger men ikke nødvendigvis ufaire e.l. Ser problemstillingen men med tanke på bør man kanskje heller se på hvordan forsikring er regulert mtp kjøper og selger. Forsikringsreguleringen bør fordeles slik at selger har større ansvar enn kjøper, da først og fremst mtp premie

Dette henger sammen med det jeg har kalt Kvalitetsvurdering. En takstmann skal ikke hentes inn av megler/selger, men være helt nøytral. Og da er det takstmannen som må forsikre seg mot forhold han evt har oversett.

Eierskifteforsikring tegnes ved inngåelse av kontrakt om salg med megler.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information