Påstand: Angrerett på bud bør innføres

Påstand: Angrerett på bud bør innføres

I andre land finnes angrerett på boligkjøp, eller en lovfestet tidsperiode til å tenke seg om mellom bud og signering på kontrakt. Bør angrerett innføres i norsk bolighandel? Eller er det urettferdig for selger, som da må vente lenger og ofte får større kostander eller må godta et lavere bud?

Points

Enig med argumentene på denne siden. Alt ligger til rette for fullstendig kaos dersom man kan slenge inn et bud og så angre i ettertid

Nei dette er jeg ikke enig i. Særlig siden det er budrunde. Har man vunnet budrunden, så kan man ikke trekke seg. Det blir for galt.

Nei, det blir for useriøst! Et bud er et bud. Kjøper må ta en grundig vurdering før et evt bud, ikke komme etterpå å trekke budet.

Det vil kanskje oppfordre til mer useriøse bud, og selger vil potensielt miste mer realistiske kjøpere ved salg som skal foregå raskest mulig

En kort avkjølingsperiode kan forsvares og være gjennomførbart ved at et frafall av tilslag kan etterfølges av at neste person på budlisten blir tilbudt boligen.

Dette er en dårlig idé fordi selger da ikke kan vite om han/hun faktisk har solgt eller ikke, og andre budgivere kan ikke vite om det kan være mulig å få boligen likevel eller ikke hvis de bare venter litt til...

Kan føre til at folk lar seg rive med på budrundene når de vet at de bare kan angre når ting har roet seg og man får tenkt seg om.

Vil oppfordre til høyere og mer useriøse bud.

Urettferdig for selger, men fint for kjøper. Har litt blandede følelser her, men heller mest mot et nei. Dette fordi jeg synes man burde være sikker på at man vil ha boligen, samt være sikker på at man er villig til å betale prisen når man legger inn bud.

Tror dette blir feil. Et bud i en budrunde er jo med å presse prisen gjennom hele prosessen. Den som tapte budet, bør således i det minste få tilslag på første budøkning ifht den som trekker seg

Dette blir umulig for selger og kjøper å forholde seg til, ofte selger man fordi man har funnet noe nytt.

Dette vil gjøre boligomsetningen svært komplisert. En "useriøs" kjøper kan i første omgang gi et svært høyt bud. Etter å ha fått tilslaget, kan han/hun starte en ny prisforhandling med selger med trusel om å gå bort fra tilbudet.

Altså, det er nok noen som lar seg rive med i budrunden men det må de nesten stå for selv. Man kan ikke skånes for alt her i livet. Boligkjøp er det økonomisk største de fleste av oss gjør og da må vi kunne stå for valget også!

Ikke enig. Her er det som oftest to uprofesjonelle parter som begge har krav på å bli tatt seriøst

Man bør ha angrerett. Ihvertfall det første døgnet.

For å minske presset med korte budfrister, så kunne man kanskje hatt en karensperiode noen dager etter endt runde. Noe ala perioden forkjøpsrett som skal prøves i BRL gir? I en slik periode kunne man muligens sondert følgende av en ellevill budrunde og evt gått tilbake på bud.

@Dagfinn. Hele budprosessen blir forkludra dersom kun det høyeste bud til en som angrer bortfaller. La oss si det var broren min, som bare ville hjelpe meg få en bedre pris?

Syns dette er innenfor, MEN da må kravene til finansiering i budprosessene bli tøffere. Slik at ville kanoner uten finansiering på plass ikke kan kuppe budrundene for så og ikke kunne gjøre opp for seg.

Egentlig ganske latterlig at man ikke kan angre bud. Hva om det dukker opp uforutsette ting eller mangler? Hva om du plutselig fant ut at dette strøket var helt feil for deg og din familie? 3 dager frist synes jeg er fornuftig.

Vil kun føre til unødvendig mye usikkerhet for selger å innføre "angrefrist" ved boligkjøp! Store mangler som det ikke er opplyst om i takstrapporten er kun det som kan oppheve boligkjøpet.

Dette kan føre til svært utfordrende budrunder. Et bud i en budrunde er jo med å presse prisen oppover og den som ender med å kjøpe boligen etter at andre budgiver(e) har trukket sitt bud kan ha betalt mer enn det som er faktisk markedspris. Da faller noe av poenget med disse budrundene bort.

Det blir håpløst for selger og andre budgivere å forholde seg til.

Et bud burde være godt overveid allerede

Nei, svært dårlig idé.

Om en innfører angrerett, kan en jo kjøper by på flere hus samtidig, og så kun beholde det budet hvor de får mest for pengene.

Dette kommer det bare til å bli rot av. Useriøse bud og kjente av selger som vil hjelpe med å presse opp prisen på boligen. En skal da tenke selv før en kommer på visning, les heller prospektet skikkelig.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information