Takeaway

Takeaway

Pante ordning for takeaway bokser. Restauranter og takeaway steder bør ha beholdere av bedre og mer varig kvalitet som kan gjenbrukes. De kan da ha en slags pante ordning slik at kundene får litt rabatt på neste bestilling, dersom de tar med beholderen tilbake. Evt ha et sted å levere der søppel sorteres eller liknende.

Points

Bedre for miljøet

Enorme volum fra kjeder som McDonalds, Pizzabageren, Burger King etc. Om søppelspann er ofte for små og blir ikke tømt i løpet av kveld/ natt og idag ser det ut som alt går i restavfall.

Eventuelt ha mulighet for å ha med egne bokser å få takeaway i?

Panteordning er stimulerende.

Sortering fungerer ikke så bra, i svært mange tilfeller blir bosset blandet igjen før forbrenning.

Vil minske enorme søppelvolum, og gjøre oss mer bevisste

Kunne jo blitt ett til hull i veggen ved pantemaskin hvor man kaster slike beholdere for å samle alt på ett sted når man først resirkulerer. gulroten er jorden.

Takeaway bør bli noe dyrere, ikke som nå at man betaler for å spise inne,mens ta med er billigere. Det forsøpler da mange kaster fra seg tomgodset ute.

Ta med egen boks, så får takeaway bli dyrere om en ikke har en egen. Hadde gjenbrukbar studentkopp på universitetet, funket bra.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information