Prisen på reservedeler må bli lavere!

Prisen på reservedeler må bli lavere!

Det koster ofte nesten detsamme å kjøpe nytt dersom en del mangler eller er utslitt. Det er ofte ikke lett å få tak i heller F.eks kolber til kaffetraktere, gummipakning til termoser eller smoothiemaskimer, slanger til vaskemaskin. Bør pålegges butikkene å føre reservedeler til produkter de selger også et gitt antall år etterpå!

Points

Det er trist det er slik, men butikkene vil jo bare tjene penger....

Jeg er ikke imot forslaget, men en mer viktig enn reservedelsprisene er at arbeidskraften er sterkt beskattet slik at arbeidet ofte blir uforholdsmessig dyrt. Så innfør lavere arbeidsbeskatning og høyere skatt på ressursbruk. Det er bruk av materielle ressurser som er problemet ikke at folk arbeider.

Selv om burikken fører varen, er det ofte bestillingsvare, det tar tid og vil da være med på vektskålen for kast og kjøp nytt -man får ny i dag og ikke reservedel som må minteres i neste uke!

https://www.reservedel.no/ Har reparert masse forskjellig med deler herfra. Billig ble det og

Butikkene vil selge nytt, og dette kunne bidra til å minske bruk og kast, og forlenge levetid på produkter som vaskemaskin. Idag antar jeg er 5-10 år

Butikkene er pålagt etter kjøpsloven å ha reservedeler i 10 år. Ikke flere pålegg.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information